Na kratko

Badminton turnir do 11 in 15 let

By on november 30, 2015
Badminton turnir do 11 in 15 let

Pretekli konec tedna se je v Medvodah odvijal turnir do 11 in 15 let, kjer je bil zastopan tudi naš klub.

V kategoriji deklic do 11 let sta nastopali Nika Bedič in Iva Koša. Deklice so bile razdeljene v dve skupini. Nika je nastopala v skupini A, kjer je brez večjih težav premagala vse nasprotnice in tako dosegla prvo mesto v skupini. Iva je nastopala v skupini B. Dve tekmi je zmagala, tri izgubila in tako je zaključila turnir na četrtem mestu v skupini.

Nika se je uvrstila v glavni del tekmovanja, kjer je najprej odigrala polfinalno tekmo proti Manci Zupančič. Z rezultatom 21:7, 21:10 se je uvrstila v finale, kjer se je pomerila z Evo Andrejaš. V finalu je Nika premagala še zadnjo oviro do najvišje stopničke. Eva se je v prvem nizu še dobro upirala (22:20), v drugem pa ji Nika ni dala priložnosti (21:10) in se je tako že drugič v sezoni povzpela na vrh.

Tudi v kategoriji dečkov smo imeli dva nastopajoča, in sicer Jakoba Kiralyja in Vida Lebarja. Tudi fantje so bili razdeljeni v skupine. Jakob je nastopal v skupini A, kjer je zabeležil dve zmagi in en poraz. Vid je nastopal v skupini D, v kateri je dve tekmi izgubil in eno zmagal.

Jakob se je uvrstil v glavni del tekmovanja, kjer se je v prvem kolu pomeril s Timotejem Ušeničnikom. TImotej je bil za Jakoba premočen (17:21). Jakob je tekmovanje zaključil na 5.-8. mestu, Vid pa na tretjem mestu v skupini.

Deklice in dečki pa so tekmovali tudi v kategoriji mešanih dvojic. Nika Bedič je še enkrat pozlatela. Skupaj z Žigo Podgorškom sta v skupini A premagala vse nasprotnike. Med drugimi sta bila njuna nasprotnika tudi soigralca Iva Koša in Jakob Kiraly, ki pa nista uspela zmagati nobene tekme. Nika in Žiga sta se uvrstila v glavni del turnirja, kjer sta bila tako v polfinalu kot tudi v finalu bistveno močnejša od nasprotnikov.

Čestitke našemu podmladku za odlične dosežke! Le tako naprej!

Rezultate lahko najdete na spodnji povezavi:
http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx…

You must be logged in to post a comment Login