Na kratko

Košarka – PKL finalni turnir

By on april 3, 2017
Košarka - PKL finalni turnir

Tekma za 3 mesto.

PŠK Ljutomer : KK Lindau Lendava

        67                :                71                         ( 24:13, 17:15,17:15, 9 : 28)

Domačini finalnega turnirja so nas pričakali  odločeni, da z kolektivno igro in izredno požrtvovalnostjo odločijo tekmo v svojo korist. Začetek tekme je tudi pripadel njim, saj so na igrišču vsi kar leteli in ob nekoliko bolj neodločni igri našega moštva povedli za 11 točk.

Naša igra je bila nekoliko preveč mehka in je domačinom dopuščala

preveč odprtih metov predvsem z razdalje ter prodorov pod koš. V drugi četrtini smo se nekoliko zbrali, igrali enakovrednejše, toda še vedno ne dovolj dobro, da bi nadoknadili prednost domačinov, ki so zadovoljni  šli na odmor ob polčasu z visoko prednostjo 13 točk..

V začetku drugega dela tekme je igra potekala na obeh straneh izenačeno, v sredini tretjine pa je naša ekipa z nekaj zaporednimi koši vnesla nemir v moštvo domačinom, ki so sicer prednost z dvemi trojkami sicer povrnili, toda dokazali, da se jih še da premagati.

Odločitev, da celotno moštvo poskusi ob začetku zadnje četrtine z agresivno igro v obrambi spremeniti rezultat je prinesla sadove, saj smo z nekaj zaporednimi koši ob začetku vnesli spet nemir med domačine, začeli so delati osebne napake, v napadu niso zadevali, naše moštvo pa je iz minute v minuto rastlo in igralo bolje.Napeto končnico smo odločili v svojo korist, saj smo ob koncu pokazali,več energije in odločnosti, da zmagamo. Vse čestitke moštvu za borbeno igro in nepopustljivost do samega konca.

Lendava je po napeti končnici (KK Ljutomer je imel še na začetku 3. četrtine prednost 20 točk) premagala domačo ekipo z rezultatom 71-67 in tako zasegla odlično 3. mesto v sezoni 2016/17.
Čestitke!

Slike in statistika na:

https://www.facebook.com/Radenska-Naturelle-Pomurska-košarkarska-liga-574076075980082/

Strelci :

KK Lindau

Stanko Tuksar 28, Sandi Horvatič 14,Dušan Frančič 8, Sašo Srnec 7, Dejan Zrna 5, Gorazd Horvatič 4, Tomas Hozjan 3, Denis Rantaša 3

 

Veliki finale:

http://pkl.si/?sp_event=3179  zmagala ekipa KK Sistemorg Beltinci

Priloga par slik iz gsm-a, ostalo, kot sem omenil na facebooku oz. bo do večera na www.pkl.si

Zapisal: Gorazd Horvatič

You must be logged in to post a comment Login